24h kiemelt híreink

A Kolomposok visszavágtak

2016 április 20 | 22:11
A Kolomposok visszavágtak
NFL
0

Fővárosi rangadót nyert a Cowbells, először győzött a Tigers, ismét szoros meccsen diadalmaskodott a Steelers.

Az elmúlt hétvégén nem maradtunk izgalmak nélkül, hiszen nagyobbnál nagyobb rangadókat rendeztek a Cellect HFL-ben, köztük is kiemelkedő volt a két budapesti egylet, a Wolves és a Cowbells párharca a Láng Sporttelepen.

Már a mérkőzés előtt egy jelentős változtatást végeztek a vendégek, hiszen Váry Tamás helyett ezúttal az ellenfél számára is jól ismert Czirók Márton irányított, illetve Eric Agyeman, a Kolomposok új szerzeménye is pályára lépett. A hazaiaknál természetesen Bencsics Márk adogatott. Ám számára rosszul kezdődött a találkozó, hiszen a Győr Sharks ellen is jól játszó Alex Tibbles ismét sziporkázott. Miután a Wolves irányítója elvesztette a labdát, az amerikai védő azonnal megszerezte és jó mezőnypozícióba hozta a vizitáló alakulatot. Ezt kihasználva pedig Czirók első TD-passzát adta a szezonban, amelyet Nagy Ádám kapott el. Szentirmai Zoltán pedig nem hibázott az extránál (0-7). Ez azonban nem zavarta meg a Farkasokat, de pontszerzésükhöz kellett a vendégek hibája is. Egy punt után Szentirmainak rosszul adták fel a labdát, ami bepattogott az end zone-ba, itt pedig Ágota Balázs összeszedte az elszabadult játékszert és hat pontra váltotta. Madarassy Kristóf extrája azonban sikertelen volt (6-7).
13047748_1051558131597395_5789434638682102835_oA második negyedben Tibbles ismét hallatott magáról ugyanis újabb fumble utáni labdaszerzést jegyzett, ám ezt még nem sikerült kihasználnia a Cowbells-nek. Viszont a félidő vége felé Magyar Csanád blokkolt egy hazai puntot, a malacbőrt pedig ki más, mint Tibbles szedte össze, újfent jó mezőnypozícióba helyezve csapatát. Ezt pedig kihasználták a Kolomposok, Czirók ezúttal beköszönt és idei első touchdownját szerezte új csapata színeiben. Szentirmaitól pedig már megszokhattuk, hogy ritkán hibázik (6-14). A félidő végén még próbáltak faragni hátrányukon a Farkasok, de Bencsics egyik átadását Patrick Ogunji halászta le a levegőből.
459ed59822160e21c3f724c75e0a38262dc37628A harmadik negyedben kemény csata alakult ki, ami nem hozott pontokat. A legközelebb Szentirmai állt ahhoz, hogy növelje csapata előnyét, de field goal kísérlete mellé ment, így egy izgalmakkal teli utolsó játékrész várta a szurkolókat.
23985074_0d54cb3eac2a239fe9e08a3dd42625dc_xlEzt meg is kapták a kilátogatók! A vendég védők ismét előtérbe kerültek, hiszen Bencsics egyik átadásába Tibbles beleütött, a labdára Magyar Ádám lecsapott, és a megszerzett játékszerrel egészen az end zone-ig loholt. Szentirmai berúgta az extrát (6-21). Ezzel viszont még nem volt vége a mérkőzésnek, a Wolves ugyanis vissza tudott jönni és több esélye volt a hosszabbítás kiharcolására. A tavalyi év legjobbja, Elek Ádám elkapott TD-jével, majd Madarassy sikeres egypontosával, egy touchdownosra mérséklődött a hazaiak hátránya (13-21). Ekkor viszont már a kétperces figyelmeztetésen belül jártunk. A Wolves onside kickkel próbálkozott, amit végül összeszedett, de a lehetőséget nem tudta kihasználni, miután Németh Márton le tudta fülelni Bencsics egyik átadását. Ugyan a Cowbells próbálta húzni az időt, de végül át kellett adniuk a támadás jogát 20 másodperccel a vége előtt. A Farkasok viszont ezzel az eséllyel sem tudtak élni, és végül elszenvedték idei első vereségüket, a Kolomposok pedig visszavágtak a tavalyi HFL elődöntőbeli vereségért.

A Budapest Cowbells a jó sorozatát április 23-án az Eger Heroes vendégeként folytatja, míg a Wolves a Nyíregyháza Tigers ellen javíthat egy nappal később idegenben.

Fotók: Hidvégi János Gábor, Radó Norbert, Váradi Barna és Király Etelka
Forrás: mafsz.org

Budapest Wolves-Budapest Cowbells 13-21 (6-7, 0-7, 0-0, 7-7)
Pontszerzők: Ágota Balázs, Elek Ádám 1-1 TD Madarassy Kristóf 1 XP, illetve Nagy Ádám, Czirók Márton, Magyar Ádám 1-1 TD, Szentirmai Zoltán 3 XP.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: A vereség ellenére a védelmünk nagyon jól működött. A kapott pontokról nem tehetnek, mivel kiszolgáltatott helyzetben voltak, de több nehéz helyzetben tudta feltartóztatni a Cowbells offense-ét. A támadósornál a passzok azok, amik inkább mentek, de még így is túl sokszor adtuk el a labdákat. A vereségből csak tanulni lehet, hiszen elkövettünk olyan hibákat, amit a jövőben ki kell majd javítanunk. De kiemelem, hogy az eredmény a védelmünket dicséri, hogy egy labdabirtokláson belül tudtuk tartani a Cowbells-t.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Ez a Wolves nem hasonlított a tavalyi csapatra. Az offense, különösen a támadófal gyengén teljesített, viszont a védelem az sokkal jobb volt. De úgy gondolom, hogy a mi defense-ünk is acélos volt és a special team is dicséretet érdemel. A srácok sok labdát szereztek, amiknek a nagy részét ki is tudtuk használni. Kiemelném, hogy nagyon ritka egy csapatnál, hogy az edző két remek képességű irányítóval dolgozhat. Ezúttal Czirók Marci irányított és nem játszott tökéletesen, de elégedett voltam azzal, amit láttam tőle. Eric Agyeman is egy kicsit rozsdás volt, hiszen rég lépett már pályára, de még ilyen berozsdásodott állapotban is felhozta a defense-ünket. Összességében nagyon pozitív tapasztalatokkal zártuk a meccset.

 

A Cellect HFL további eredményei:

Győr Sharks, Nyíregyháza Tigers 14-29 (6-9, 0-7, 0-6, 8-7)
Pontszerzők: Brian Gessel, dr. Bachrathy Dániel 1-1 TD, Rácz Balázs 2 PT, illetve Darrell Tate 2 TD, Lakatos Bence, Tudor Kilar 1-1 TD, Sergii Budilov 2 PT, Sviatkó Gábor 3 XP.13063117_967205580028533_4856482388057287592_o

Fotó: Becs László

Becs Péter, a Győr Sharks játékosa: Úgy gondoljuk, az előző mérkőzéssel ellentétben, hogy ez hozható lett volna. Sok pontot kapott a védelem, annak ellenére, hogy mindet megtettünk. Azt kell, mondjam, hogy a védelmünkben hoztuk nagyjából azt, amire képesek vagyunk, ellentétben a támadó sorunkkal. A falaink javultak az előző mérkőzés óta, viszont az egész rendszer még nem működik. Amikor szükség lett volna, képtelenek voltunk váltani, ami inkább offense koordinátori hiba volt. Kielemezzük, amit ki kell, próbálunk javítani, hogy vasárnap a Miskolc ellen végre minden működjön.

Dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers elnöke: Hihetetlen nehéz mérkőzés volt számunkra, talán a szakmailag legfelkészültebb ellenfelünk volt a Győr. Bevallom, nagyon jóleső érzés volt látni, hogy az idény előtt több fórumon is kritizált védelmünk előbb a Steelers, majd a Sharks csapatát is 14 ponton tudta tartani, holott előbbi légiósok, utóbbi magyar válogatott játékosokat szép számmal tudhat soraiban a támadó oldalon. Azt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy az eredmény megtévesztő, nem volt ekkora különbség a két csapat játékában. A javunkra az döntött, hogy a nyírségi szurkoló egység olyan szinten hazai pályát varázsolt a győri stadionban, hogy a Sharks játékosok sokszor alig hallották egymást, így sok apró false start büntetéssel rendre megtorpantak a kritikus szituációkban. Ezúton is köszönöm szurkolóink szeretetét és biztatását, nélkülük sokkal nehezebb dolgunk lett volna.

 

Eger Heroes-Miskolc Steelers 33-36 (6-7, 14-14, 7-0, 6-15)
Pontszerzők: Austin Steele 2 TD, Taylor Palmer, Danny Dagnir, Kormos Sándor 1-1 TD, Kormos Sándor 3 XP, illetve Troy Rice 3 TD, Dion Williams 2 TD, Vasyl Jordan 2 PT, Jónás Máté 4 XP.13072913_1125134254196238_7057179803914767950_o

Fotó: Dajka Viktória

Szeredi László, az Eger Heroes vezetőedzője: Az elején elhúztunk 20-7-re, aztán jöttek a gondok. Nagyon sok hiányosság tűnt fel a játékunkban. Ezeken mindenképp sokat kell dolgoznunk, hogy előre tudjunk lépni. A Miskolc pont azt a játékot mutatta, amit vártam. Jól készültünk rá, de gyengén hajtottuk végre a ránk háruló feladatokat A következő mérkőzésünkön mindenképp jobban kell játszanunk, és majd meglesz ennek az eredménye.

Száraz Zsolt, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A várakozásainknak megfelelően az Eger nagyon felkészült a mérkőzésre és mindent megtett a győzelemért. Az elejétől a végéig izgalmas, kemény csata volt, meg kellett dolgozni a sikerért. Értékes győzelmet szereztünk és gratulálok a játékosaimnak, hogy a legfontosabb pillanatokban tudtak pluszt hozzáadni a játékhoz. Egy lépésre vagyunk attól, hogy biztosan ott legyünk a rájátszásban…

 
Source: NFL