24h kiemelt híreink

Remek kezdés után szenvedett vereséget hazai pályán a Sopron KC!

2014 április 3 | 01:47
Remek kezdés után szenvedett vereséget hazai pályán a Sopron KC!
Kosárlabda
0

Amint az várható volt, remek, fordulatokban gazdag, forró hangulatú mérkőzést hozott a Szolnok vendégjátéka a Sopron KC-nál. Sabáli Balázs fiai káprázatosan kezdtek, az első negyed után 20 ponttal vezettek. Később a Szolnok elővette azt a védekezését, amellyel a nemzetközi porondon is sikereket ért el, fordított s óriási küzdelemben nyert.

Már fél órával a kezdés előtt jó félház volt az MKB Arénában. A szolnoki együttesből még hiányzott sérülése miatt Lóránt Péter.

Barovic szerzett labdát az első szolnoki támadásnál, az ellenakció végén a palánk alatt ügyesen megjátszott Thompson közelről megszerezte csapatunknak a vezetést. Újabb szolnoki eladott labda után tripla vonalon kívülről is betalált Thompson. Parádésan kezdtek a hazaiak, ellenben tompán és bénultan az Olaj. Bő 2 perc elteltével miután Milos betörésből volt eredményes, Dénes Gábor pedig egy szerencsés triplát dobott Dragan Alekszics 10-0-s SKC vezetésnél kénytelen volt időt kérni.

Zónára álltak át a szolnokiak, meg is törték a kék-fehérek lendületét. SAbáli Balázs tanítványai viszont roppant szervezetten, hatékonyan védekeztek, helyzetet sem nagyon tudtak kialakítani a vendégek. Másfél perc telt el pont nélkül, majd Thompson büntetőkből növelte az előnyt, Jermaine Thomas triplája után pedig mintha egy tenisz játékból ment volna el 1 labdamenet, 15-0-t mutatott a tábla… 19-0-ás állásnál Alekszics hármas cserére határozta el magát, több, mint 6 perc után Keller büntetőkből megszerezte az első szolnoki pontokat. A hazaiak is zónára váltottak, több, mint 7 és fél perc elteltével Milosevics megszerezte a vendégek első mezőnykosarát. A negyed hajrája igen látványos játékot hozott, két Thomas tripla között egy Holiday-zsákolást láthatott a publikum. Thomas második hármasa után 20 pontra nőtt az extázisban kosarazó soproniak előnye. Óriási meglepetésre, de a látottak alapján teljesen megérdemelten vezetett a Sopron KC egy kerek húszassal egy negyed után.

A második negyed elején nem találta a ritmust a Sopron, két perc elteltével sem sikerült kosarat szerezniük, míg a szolnokiak két könnyű ziccert is értékesítettek. Sabáli Balázs is gyorsan időt kért. Továbbra sem működött a szolnoki zónavédekezés ellen a hazaiak játéka, ellenben a vendégekkel, akik a 16. percre nyolc pontra faragták hátrányukat. Újabb soproni időkérés következett. Aztán a negyed égére megtört a soproni átok is, a 19. percben Ivosev sportszerűtlen hibája után Thompson mindkét büntetődobását értékesítette. A második negyedbeli szolnoki feltámadás és soproni hanyatlás után a hazai 20 pontos előnyből csak 8 maradt a félidei szünetre.

A harmadik negyedben is tovább folytatódott a szolnoki menetelés, a hazai zónavédekezés sem zavarta meg őket. A 23. percben már csak 1 pontos mínuszban voltak a vendégek, a 24. percben pedig Milosevics ziccerével a vezetést is átvették. A negyed végére láthatóan elfáradt a Sopron, minden pontért megszenvedtek a hazaiak. A vendégeken ezzel ellentétben a fáradtság apró nyoma sem látszott, és Vojvoda utolsó másodperces hármasával tíz pontos előnnyel vághattak neki az utolsó felvonásnak.

Az utolsó negyedben sem adták fel a soproniak a harcot. Olyannyira nem, hogy a 34. percben már csak 4 pontos szolnoki előnyt mutatott az eredményjelző, amikor Alekszics edző időt kért. A mérkőzés vége nagy izgalmakat hozott, Milosevics reklamálásért technikait kapott, majd ezután leköpte a játékvezetőt, aki azonnal kiállította a játékost. Ezt kihasználva a Sopron 2 pontra zárkózott ellenfeléhez. Az utolsó percekben azonban jobban bírta a nyomást a vendég csapat, sem Holiday, sem Vojvoda keze nem remegett meg a dobásoknál, így egy nagyon izgalmas és küzdelmes mérkőzésen sikerült legyőznie ellenfelét a szolnoki csapatnak.

Sabáli Balázs: “Gratulálok a Szolnoknak. Nem emlékszem edzői pályafutásomból olyan kezdésre, mint ahogy ezt a meccset indítottuk. A remek rajtnak meglett a böjtje, a második és a harmadik negyedben elvesztettük a ritmust, ez utóbbiban ráadásul nagyon sok pontot kaptunk. A végén távoli dobásokkal ugyan versenyben maradtunk, de fordítani a remek erőkből álló Szolnok ellen fordítani nem tudtunk. Úgy érzem, ezzel a játékkal más csapatok ellen lehet esélyünk.”

Dragan Alekszics: “Gratulálok a Sopronnak, nagyon meglepett minket az első 10 percben szervezett védekezésével és remek dobóformájával. Ekkor mintha a pályán sem lettünk volna. Szerencsére hallgattak rám a fiúk, nem kezdtek kapkodni. Rendeztük a sorokat és lépésről lépésre, percről percre közelítettük meg ellenfelünket s javultunk fel mind támadásban, mind védekezésben. Nagyon értékes győzelmet arattunk, Sopronban mindenkinek nagyon nehéz lesz nyerni.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.sack.hu)