24h kiemelt híreink

Richter Attila az Európai Tenisz Szövetség elnökségében

2014 április 2 | 11:25
Richter Attila az Európai Tenisz Szövetség elnökségében
Tenisz
0

Sok év után ismét magyar képviselő került az Európai Tenisz Szövetség elnökségébe Richter Attila személyében.

Az eseményről a sajtóhírt alább olvashatják.

Legfiatalabb elnökségi tagként képviseli hazánkat a tenisz szövetség főtitkára

Richter Attilát a Magyar Tenisz Szövetség főtitkárát megválasztották a Tennis Europe (Európai Tenisz Szövetség) kilenc fős elnökségébe. A Tennis Europe hétvégén tartotta tisztújító közgyűlését, ahol elnököt és elnökséget  is választottak, amelyre három évenként kerül sor. Idén a 49 tagból álló szövetség 38 tagjának összesen 98 képviselője Szófiában gyűlt össze ez év március 27-29. között.

A Tennis Europe a Nemzetközi Tenisz Szövetség legerősebb regionális szervezete, amely képviseli az európai érdekeket a Nemzetközi Szövetség felé. “Diplomáciai szempontból ez óriási eredmény nekünk”-mondta Richter Attila a hazaérkezése után.

“A kormány támogatásával el tudtunk indítani egy olyan programot, amelyet a nemzetközi szövetség is elismer és ennek köszönhetően látják, hogy elindult valami az országban. Úgy gondolom, hogy újra fel tudtunk kerülni a tenisz nemzetközi térképére. Hatalmas sikernek tartom azt is, hogy hétvégén megszavazták kérvényünket arra vonatkozóan, hogy “C” nemzetből “B” nemzetté lépjünk előre.”-mondta a főtitkár

A nemzeteket a méretük, gazdasági fejlettségük, létszámuk, eredményük és koncepciójuk alapján súlyozza a szövetség. A,B és C tagsági kategória létezik, amely 3,2 vagy 1 szavazatot jelent. A magasabb kategóriába sorolással természetesen az elismerésen túl olyan gyakorlati előnyök is járnak, mint több versenyrendezési jog az utánpótlás versenysorozatban, ami így a hazai fiataloknak komoly előnyt jelent a pályafutásuk kezdetén, illetve a szülőket is tehermentesíti valamelyest, hiszen nem kell annyit utazni.

“Nagyon felemelő érzés volt, hogy a közgyűlésen a felszólalásom után egyhangúlag szavazták meg Magyarország egy osztállyal feljebb való besorolását. Olyan nemzetekkel kerültünk így egy szekcióba, mint Szerbia, Horvátország vagy Románia.”- tájékoztatott a főtitkár

A nemzeti szövetségek jelölnek személyeket az elnökségbe, akik általában a saját országukbanban végzett munka, a nemzeti szövetség munkája valamint a nemzetközi aktivitásuk alapján kerülnek megítélésre. “Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy engem a most harmadszorra megválasztott elnök, Jacques Dupré úr kért fel, hogy induljak jelöltként, ezzel úgy gondolom elismerték a két éve elkezdett munkánkat. Sikeresen bonyolítottuk le többek között a Tennis Europe profi és junior konferenciát, valamint a Fed Kupát. A szavazás rendkívül szoros volt, végül alig néhány szavazaton múlt minden, többek között a korábbi török alelnököt előztem meg és lettem az elnökség tagja. Tudom, hogy ez még több munkát jelent majd számomra, de nagyon büszke vagyok rá, hogy miden idők legfiatalabb elnökségi tagja lehetek és készen állok a munkára.”-nyilatkozta a Richter Attila.

Az elnökség legutóbbi magyar tagja Taróczy Balázs volt a kétezres évek elején.

A tagság döntött arról is, hogy Magyarország rendezheti az U16-os lány csapat EB döntőt, amelynek megnyerésére idén nagy esélye van a Stollár, Gálfy, Udvardy összetételű csapatnak. “A rendezési jogot a csehek és a törökök elől nyertük el, amely egy hatalmas siker. A versenyt a kezdetek óta Svájc rendezte, ez lesz az első alkalom, hogy máshol kerül megrendezésre az esemény. A szövetség pályázatot írt ki a rendezésre, amelyet a Park Teniszklub nyert meg, így 2014. augusztus 4-6 között Budapesten fognak küzdeni a csapatok az EB kupáért az MTK pályáin.”-mondta a szövetség főtitkára.

A Tennis Europe elnöksége:

Board_TE_2014-17

Martin Corrie (GBR), Igor del Busto (ESP), Jacques Dupré (FRA, President), Luisanna Fodde (ITA), Günther Lang (GER), Attila Richter (HUN), Aleksei Selivanenko (RUS), Stefan Tzvetkov (BUL), Karin van Bijsterveld (NED)

 
Source: Tenisz Blog