24h kiemelt híreink

Vigyázz rájátszás! Jönnek a Renegátok!

2016 május 12 | 13:19
Vigyázz rájátszás! Jönnek a Renegátok!
NFL
0

A Gorillaz és a Renegades is simán nyert, a Gladiators továbbra is vezeti a tabellát a Bodri Pincészet Divízió I-ben.

Sok mérkőzést ijesztgette az eső ezen a hétvégén, köztük a Renegátok és a foghíjasan felálló Musztángok összecsapását is Miskolcon, de végül a találkozó elején már elállt a zivatar, de a borsodiakat nem lehetett megállítani.13112833_1106734086037051_7104004982615492348_o

Az első negyed jól is indult a hazaiaknak, Tóthék meg is szerezték az első pontokat. Tóth Gábor irányító futása után Tóth Gábor lőtte be az extrát (7-0). Az előző meccseihez képest viszont úgy néz ki, hogy sokat fejlődött a Tatabánya, gyorsan egyenlített Rózsahegyi Gergő révén, majd Széles Dániel az extrát is értékesítette (7-7). A második negyedben ugyan meglógni nem tudott a borsodi egylet, de visszaszerezte fórját Szalóki János elkapásával (14-7). A Mustangs nagyot harcolt, de végül nem tudott egyenlíteni. Maradt a hazaiak előnye.13130931_1106734416037018_1896594664039796553_o

A második félidőben, főleg a harmadik negyedben összekapta magát a Renegades. Az elmúlt meccsen 3 TD-t szerző és ezúttal is sziporkázó Janocsko Kornél újabb elkapott hatpontossal okozott örömet a hazai szurkolóknak (21-7). De a szórásból Lakatos Bence sem maradhatott ki, aki egy futott TD-vel iratkozott fel a pontszerzők közé (28-7). A vendéglátók védelme folytatta jó teljesítményét, hamar puntra kényszerítette a már fáradó Tatabányát. Ezt ismét kihasználta a Miskolc Caesar Harris révén (35-7). Az utolsó játékrészben pedig már csak a különbség volt kérdéses, de az eredményt végül Harris egy punt return TD-vel, Tóth Attila pedig egy extrával állította be (42-7). A futóóra pedig kevés esély adott arra, hogy a Mustangs szépítsen.

A Miskolc Renegades legközelebb június 12-én a Budapest Cowbells 2 vendége lesz, míg a Tatabánya Mustangs május 21-én az Újpest Bulldogs-t fogadja.

Fotók: Kissné Deczki Natália
Forrás: mafsz.org

Miskolc Renegades-Tatabánya Mustangs 42-7 (7-7, 7-0, 21-0, 7-0)
Pontszerzők: Caesar Harris 2 TD, Tóth Gábor, Lakatos Bence, Szalóki János, Janocsko Kornél 1-1 TD, Tót Attila 7 XP, illetve Rózsahegyi Gergő 1 TD, Széles Dániel 1 XP.

Janocsko Kornél, a Miskolc Renegades elnökhelyettese: Szerettük volna olyan ugyanolyan gyorsan eldönteni a mérkőzést, mint egy héttel korábban az Újpest ellen, viszont most épp az ellenkezője sikerült. A gyors első pontszerzésünk után egy kicsit bealudt a csapat, és így csupán 1 TD különbség volt a félidőben. A szünetben szerencsére sikerült rendet rakni a fejekben és megfelelő változtatásokat eszközölni az első félidőben tapasztaltak alapján. A második játékrészben talán ezeknek is köszönhetően már uraltuk a mérkőzést, viszont az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Tatabánya elég szűk kerettel érkezett hozzánk, akik bár nagyon lelkesen küzdöttek végig, a fáradtság kiütközött rajtuk a mérkőzés ezen szakaszában. Összességében elértük a célunkat, hoztuk az idei utolsó hazai meccset, ezzel életben tartva a rájátszásba jutás esélyét. Nagyon sok időnk van a következő megmérettetésig, minden energiánkkal azon leszünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a Cowbells 2 ellen.

Zahovay Ádám, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője: A meccs első félidejében tudtuk tartani a lépést az ellenfelünkkel, azután azonban sok személyi hibánk jött elő. Nem lehet arra fogni, hogy kevesen voltunk, ilyen hibák nem férnek bele a játékunkba. A következő három ellenfelünk ellen meg kell mutatni, hogy tudunk négy negyeden keresztül úgy játszani, ahogy itt egy negyedig hajtottunk.

 

A Bodri Pincészet Divízió I. további eredményei:

Dunaújváros Gorillaz-Budapest Cowbells 2 49-0 (14-0, 0-28, 0-0, 0-7)
Pontszerzők: Mészáros Márton 2 TD, dr. Bachrathy Dániel, Szanyi Mátyás, Tokaji Ferenc, Tóth János, Victor Allen Williams Jr. 1-1 TD, Beretka József 7 XP.

SONY DSC

Fotó: Kárpáti Gábor

Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz elnöke: Ennyire könnyű meccsre nem számítottam, az ellenfelünk sok ki nem kényszerített hibát vétett, aminek 5 eladott labda volt az ára. Így rendre jó mezőnypozíciókból támadhattunk, de ha hosszabb utat kellett megtenni a végzóna felé, azt is összehoztuk néhány játékból. Szinte minden összejött, az idei 40 fősre duzzadt rosterünknek hála lényegesen erősebbek vagyunk, mint tavaly.

Sergio Varela, a Budapest Cowbells 2 vezetőedzője: A Cowbells programja közé tartozik, hogy a másodikszámú csapat kitermelje azokat a játékosokat, akik a HFL-ben megállják majd a helyüket. A Divízió I-ben pedig főleg újoncokat és fiatalok játszatunk. Három meccsen vagyunk túl eddig, ezekből kettőn a Divízió I. két legerősebb csapata ellen léptünk pályára és kikaptunk. Ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a rájátszásról. Van még 3 mérkőzésünk és ezeken azért harcolunk majd, hogy bejussunk a playoffba.

 

Budapest Titans-Gladiators 9-27 (6-7, 0-14, 3-0, 0-6)
Pontszerzők: Göbölyös Gábor 3 FG, illetve Roják Richárd 2 TD, Harsányi Alex, Uri-Kovács István 1-1 TD, Roják Richárd 2 PT, Szép Gábor 1 XP.Nagy Tamás interceptionje, amibe belesérült (Pásztor Péter)

Fotó: Pásztor Péter

Kollár Balázs, a Budapest Titans vezetőedzője: Jobban teljesítettünk, mint azt gondoltam volna még az elején. A támadóknak jól ment az elején és a védők is nagyon ügyesek voltak. Egy negyedben volt, amikor elhúzott a Gladiators. Nem volt egy elkapásunk sem, tehát kritikus helyzetben rosszul döntött az irányítónk, de volt, hogy még is megtalálta az elkapókat, csak az ő kezükből kicsúszott a labda. A csapat nagyon jól játszott a futásoknál jól váltottak. Viszont, ha nincsenek a buta büntetések, akkor egy sokkal szorosabb meccset tudtunk volna vívni.

Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője: A támadósorunk még mindig nem úgy működik, ahogy kellene, vannak ugyan megvillanásaink, de még mindig nem az igazi. A hibákat ki kell küszöbölnünk jövő hétre. A győzelmen kívül az volt a pozitívum, hogy mindenki játéklehetőséget kapott a találkozón. A sérülteket a Gorillaz meccsre összedrótozzuk. Jövő hétre sokat kell dolgoznunk a támadósor játékán, mert a Dunaújváros egy nagyon kemény ellenfél lesz. Nagy Tomi sajnos kulcscsonttörést szenvedett. Reméljük, hogy minél hamarabb felépül!

 
Source: NFL