24h kiemelt híreink

Versenyfutás a rájátszásért!

2016 május 6 | 05:43
Versenyfutás a rájátszásért!
NFL
0

A Gorillaz a Cowbells 2-t fogadja, a Gladiators a Titans vendége lesz, a Mustangs Miskolcon folytatja a Bodri Pincészet Divízió I-ben.

Bátran mondhatjuk, hogy lassan átlépünk a Divízió I. alapszakaszának második felébe. Kezdenek kirajzolódni, hogy ki hol végezhet a tabellán, de egyelőre még nincs lefutott meccs, mivel még három veretlen csapat van a bajnokságban. Ebből minimum egynek, maximum kettőnek megmaradt a makulátlan mérlege.6ee03718932315ba91efa1defa0de5fea6bdf5c7

Az egyik ilyen veretlen gárda a Dunaújváros Gorillaz, amely hiába küszködött azzal, hogy nem elég nagy az edzéslétszám, ez most nem tűnik zavarótényezőnek. Az idei új playbook nagyon is fekszik a Gorilláknak, akik nemcsak arra törekednek, hogy ismét megnyerjék az alapszakaszt, hanem megszerezzék újabb Divízió I-es aranyukat. Nagyon nem is lehet kiemelni játékost az együttesből, hiszen eddig csapatként kiválóan teljesítenek a Duna-partiak. A Wolves 2-t simán megverték, valamint a Bad Bones otthonából is egy értékes győzelemmel térhettek haza.ec30acf2acdd5ead295ea9b7e00e45af414d079e

Tavaly már egyszer meglepte a Budapest Cowbells 2 a Dunaújvárost, hiszen a fővárosban meg tudta verni Grátz Vilmos alakulatát. A Kolomposok egy újabb meglepetésre ismételten képesek lehetnek, csak legyenek elegen a mérkőzésen. A Gladiators elleni 48-0-s vereség alkalmával foghíjasan álltak ki Sergio Varela fiai és elképzelhető, hogy ezúttal sem lesznek sokan, mivel a nagy csapat Nisbe utazik szombaton. Ettől függetlenül ezek a fiatalok megmutatták, hogy a tavalyi idényhez képest erősödtek, és ezt a Gorillaz otthonában is minden bizonnyal be akarják bizonyítani.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Dunaújváros Gorillaz-Budapest Cowbells 2
Időpont: május 8. (vasárnap), 16.00
Helyszín: Dunaújvárosi Stadion melletti műfüves pályák (Dunaújváros, Eszperantó út)
Belépő: ingyenes

Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz elnöke: Jól indult a szezon, úgy érzem, az idei playbook nagyon fekszik nekünk, lényegében mindent tudunk játszani, nehéz belőlünk készülni. Magabiztosan várjuk a Cowbells 2 elleni meccset, de tudjuk, hogy van jó néhány játékosuk, akikre figyelni kell. Ha a védelem legalább azt hozza, amit eddig, nem kell komolyabban aggódnunk. Szeretnénk ismét pontzáporos, látványos meccsel megörvendeztetni a szurkolóinkat. Egy győzelemmel fél lábbal már a rájátszásban lennénk, remélem, ez motiválja majd a srácokat is.

Sergio Varela, a Budapest Cowbells 2 vezetőedzője: Minden csapatot, akik ellen pályára lépünk, nagyon tisztelünk és keményen dolgozunk a meccseik előtt. Viszont minden ellenfélből külön készülünk. Ez nem lesz másképp most sem. Egy csapatként, nem pedig egyénenként készülnünk. A Gladiators ellen sok hiányzónk volt, és ezen a hétvégén is két meccset játszunk, így nem lesz könnyű dolgunk Dunaújvárosban.

 

Titán, Gladiátor két jó barát

A fővárosban is nagy csata várható. Itt egy sorozat megszakad, mivel két veretlen csapat méri össze erejét.IMG_0431

A Titánok jól kezdték a szezont, győztek a Miskolc Renegades otthonában (amely tör fel, mint a talajvíz), majd az Újpest Bulldogs-ot is megverték. Ráadásul mindkét találkozó idegenben zajlott le, így a Gladiators elleni lesz számukra az első idei hazai megmérettetés. Patrick Dansdill úgy tűnik, hogy nagyon jó igazolás volt a védelembe. Két interceptionje is volt már a bajnokságban, és az egyiket touchdownra is tudta váltani, ráadásul jó hatással van a csapatra. A Titans jó kapcsolatot ápol a hajdúságiakkal is, mivel az elmúlt két szezonban a fővárosiaknál Gladiators-játékosok is pályára léptek. Ez a barátság a pályán kívül megmarad, de a pályán belül már minden bizonnyal más lesz a helyzet.13120023_1173150602709738_7259422259593181706_o

A cívisvárosiak ugyan nyertek legutóbb az Újpest Bulldogs otthonában, de keserű szájízzel hagyták el a pályát, hiszen nem tudtak olyan arányú győzelmet aratni, amivel elégedettek lettek volna. A védelem harmadik meccsén is kiválóan teljesített, és joggal mondhatja el magáról, hogy a Divízió I. egyik legerősebb egysége. Ez viszont kulcsfontosságú lesz a Titans elleni rangadón. No, meg az is, hogy a Bulldogs ellen dadogó passzjáték most működni fog-e, hiszen a futójátékkal nagy gondok nem voltak. Erre fény derül vasárnap.

Fotók: Durucz Ádám, Kovács Zoltán

Budapest Titans-Gladiators
Időpont: május 8. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Panoráma Sportközpont (Budapest, Kolozsvári Tamás utca 11.)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

Kollár Balázs, a Budapest Titans vezetőedzője: Két veretlen csapat találkozik a hétvégén. Egyben biztosak lehetünk ez így nem marad a mérkőzést követően. Ez a meccs lesz az idei első hazai találkozónk, könnyebb ellenfelet is el tudtam volna képzelni erre a nagy alkalomra. Jól ismerjük, és jó kapcsolatot ápolunk a debreceni srácokkal sokuk játszottak is nálunk mint idegenlégiósok. Csak jókat tudok róluk elmondani, ebből adódóan egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ha már csak a tabellára nézve a vitt és kapott pontok számát veszem figyelembe. Az eddigi mérkőzések videóit megnézve talán a legnehezebb ellenféllel fogunk találkozni. A támadóink csapatépítésében még korainak találom az ilyen minőségű védelemmel való találkozást. Ellenük egy sokkal sokszínűbb támadó koncepcióval lehet eredményesen fellépni, erre még szerintem nem vagyunk felkészülve, de a hétvége mindenre választ fog adni. A védelmünkben nagyon reménykedem, hogy sikerül megállítani, vagy ha azt nem is, de lelassítani a debreceni támadó hengert. Ha már az időjárás nem lesz kegyes, legalább egy szép izgalmas mérkőzéssel elégedett lennék.

Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője: A Bulldogs elleni meccset el kell felejtenünk, most a Titans ellen kell bizonyítanunk magunknak. A tavalyi szezonhoz képest átalakult a védekezési sémájuk, ebben úgy érzem, az amerikai játékosuk sokat segített. Ráadásul a passzvédekezésük is megerősödött. De az egész csapat nemcsak tapasztalt, de tehetséges játékosokkal van tele. Mi viszont nyerni akarunk Pesten, hogy folytassuk a győzelmi szériánkat, mert hamarosan jön egy újabb rangadó a Dunaújváros ellen.

 

Pozitívba fordulhat a mérleg

A végére pedig maradt a Miskolc Renegades és a Tatabánya Mustangs párharca, amely szintén nagy csatát hozhat.12909478_1085084108202049_9117886305079783604_o

A Renegátok szezonja nagyon rosszul indult, hisz a Gladiátoroktól simán kikaptak idegenben, hazai pályán pedig a Budapest Titans egy szoros meccsen legyőzte a borsodiakat. Viszont ezután egy olyan Renegades lépett pályára, amit mintha kicseréltek volna. A Wolves 2-t hazai pályán kiütötte a Miskolc, majd a Bulldogs vendégeként is nyerni tudott. A következő és egyben utolsó hazai összecsapás a Mustangs ellen viszont kulcsfontosságú lesz, mivel itt egy győzelem sokat jelenthet majd a végelszámolásnál, ha a rájátszás következik. Annyi biztos, hogy a Renegátok védelme újra jól működik és a támadósor is ontja a pontokat, akár Lakatos Bence irányít, akár nem.5b3b3fcd709a01f389327108426bb976b783df73

A Tatabánya Mustangs-nak most rengeteg ideje volt arra, hogy folytassa a csapatépítés, és ez rá is fér a gárdára, miután a Szekszárd Bad Bones és a Budapest Cowbells 2 ellen is kikaptak, ráadásul úgy, hogy mindkét találkozón külön-külön 35 pontot kaptak. Zahovay Ádám vezetőedzőnek is sok dolga lehetett így a Vadlovakkal. De talán ez az egy hónap már elég volt arra, hogy a teljesen átalakult Musztángok annyit fejlődjenek, hogy bezsebeljék első sikerüket Miskolcon és életre keltsék a rájátszásba jutás esélyeit.

Fotók: Bodnár Enikő, Váradi Barna és Király Etelka
Grafika: Szatmári János
Forrás: mafsz.org

Miskolc Renegades-Tatabánya Mustang
Időpont: május 8. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Ifi pálya (Miskolc, József utca)
Belépő: 700 Ft

Janocsko Kornél, a Miskolc Renegades elnökhelyettese: Az utóbbi két mérkőzésünk már úgy sikerült, ahogy az magunktól elvárható lenne. Kezd összeállni az offense, még annak ellenére is, hogy kényszerűségből ismét Bencének kell irányítania. A defense teljesítménye pedig még talán az elvártakat is felülmúlja, leszámítva 1-2 kisebb hullámvölgyet. A Musztángokkal a tavalyi szezonban már találkoztunk, arról a mérkőzésről sikeresen és jó emlékekkel tértünk haza. A célunk így nem lehet más, mint megismételni lehetőség szerint a tavalyi eredményt és kiszolgálni a közönségünket az idei utolsó hazai mérkőzésünkön. Remélem, sokan kilátogatnak vasárnap az Ifi-pályára.

Zahovay Ádám, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője: Bár a Renegades-nek idén nem jött ki teljesen a lépés, még mindig nagyon veszélyes ellenfeleknek tartom Őket. Az, hogy már nem Phillip vezeti a csapatot, nagy érvágás, de a játékosok magas szinten játszanak. Az idei évben eddig sajnos nem úgy sikerült nekünk sem eddig a bemutatkozás, ahogy szerettük volna, de a következő egy hónapban meg lesz a lehetőségünk a bizonyításra. A Renegades elleni meccs fontos állomása ennek a hónapnak, meg akarjuk mutatni, hogy ennél többre vagyunk képesek.

 
Source: NFL