24h kiemelt híreink

Pünkösdi rangadókkal kecsegtet a HFL

2016 május 13 | 05:36
Pünkösdi rangadókkal kecsegtet a HFL
NFL
0

A veretlen Steelers a Cowbells otthonába látogat, a Hősök Nyíregyházán szereznék meg újabb győzelmüket, a Sharks pedig otthon lepné meg a Wolves-t a Cellect HFL-ben.

Háromhetes szünet után ismét láthatunk HFL-mérkőzéseket. Szombaton egy, Pünkösd hétfőn pedig két találkozót rendeznek, és a három héttel ezelőtti eredmények alapján elképzelhető, hogy némi meglepetés is várható.93e6e57b04e0f6c500baf2ea07f421d4550fe926

A Budapest Cowbells lejátszotta két CEFL-ös meccsét és mindkettőt pozitív tapasztalatokkal zárta, annak ellenére, hogy a Novi Sad Dukes ellen vereséget szenvedett. Karim Trabelsinek az volt a célja ezekkel a találkozókkal, hogy megerősítse csapatát, és ez minden bizonnyal sikerült is. Viszont legutóbb a Kolomposok kikaptak az Eger Heroes otthonában egy kiélezett csata után, így az együttes mindenképp feledtetné a szurkolókkal ezt a botlást. Egy Miskolc elleni sikerrel minden bizonnyal vissza is ugranának a tabella élére.13029433_1287395784621711_2038040813733185896_o

A Steelers-nek most volt három hete pihenni és készülni, de egy nagy vérveszteség érte a klubot, miután a Szövetség eltiltotta Dion Williamst a magyar bajnokságtól. Hogy ez hátrány lenne? Elképzelhető, de az Acélosok most bebizonyíthatják, hogy a három sikerük nemcsak a szerencsén múlott. Viszont a borsodiaknál már nemcsak a Troy Rice-Vasyl Jordan tandem lesz tényező, mivel Eaton Demetrius Lamarban, illetve Leon Milosevicsben is folyton ott rejlik a veszély, amit mindketten bizonyítottak legutóbb. Bár a Sharks-ot és a Heroes-t is minimális különbséggel verték, de a védelem sok pontot engedett ezen a két párharcon, amin mindenképp dolgoznia kellett Száraz Zsolt vezetőedzőnek. Szombaton meglátjuk, hogy javult-e a defense.

Fotók: Pazar András, Váradi Barna és Király Etelka

Budapest Cowbells-Miskolc Steelers
Időpont: május 14. (szombat), 15.00
Helyszín: Építők Sporttelep (Budapest, Vajda Péter utca 38.)
Belépő: 1000 Ft

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Véleményem szerint Dion Williams megérdemelte, hogy eltiltsák, de lehet, hogy egy kicsit erős volt a mértéke. Ettől függetlenül a Miskolc minden bizonnyal tudja majd őt pótolni, ahogy hallottam új játékosok is érkeztek hozzájuk. Viszont mi haza pályán nyerni akarunk és vissza akarjuk venni az első helyünket az alapszakaszban.  Jót tett nekünk ez a két CEFL-ös meccs, mert úgy érzem, hogy a srácok keményebbek lettek. Biztos, hogy ezeket a tapasztalatokat hasznosítani fogják a Steelers ellen is.

Száraz Zsolt, a Miskolc Steelers vezetőedzője: 3 hét után lépünk pályára ismét és három győzelem után sem vagyunk nyugodtak. Kemény hónap áll előttünk, de erre vártunk, ezt szerettük volna a bajnokság elején elérni. Mindenki bizonyítani szeretné, hogy a nagy csapatok ellen is, mint a Cowbells és a Wolves, tudunk győztes mérkőzést játszani. A Cowbells mindig erős ellenfél bárkinek és bár most második helyen állnak, most is nagy esélyesei a mérkőzésnek. Lendületben vannak és bizonyára felpörgette őket a múlt heti nagy arányú győzelmük is. Biztos vagyok benne, hogy vissza akarják venni az Egerben elvesztett első helyet a bajnokságban és ezért mindent meg fognak tenni. A Győr elleni mérkőzésünkön 2 alapemberünket elveszítettük de mindent megteszünk, hogy a hiányuk ne látszódjon a csapat játékán. A heti edzéseken éreztem a játékosokon, hogy most megmutathatjuk miért is vezetjük a tabellát, és ha a mérkőzésen a védelem megtalálja végre önmagát és ténylegesen a képességeinek megfelelően játszik, van esélyünk a győzelemre.

 

Újabb siker jöhet?

Nyíregyházán is akár egy kiélezett meccsre számíthatunk, hiszen a Tigers egyre jobb formába lendül, az Eger Heroes pedig úgy néz ki, bármikor képes lehet egy erős csapatot két vállra fektetni.DSC_3125

A Tigrisek ugyan az első meccsükön kikaptak a Steelers ellen, de utána nagy fordulatot vett minden. A Győr Sharks otthonában meglett az első sikerük, majd az idei első hazai találkozójukon, hosszabbítás után megszerezték az első nagy skalpjukat, megverték a Budapest Wolves-t, így nemcsak a csapat nagyon bizakodó és motivált, hanem a mindenhol hazai pályát teremtő szurkolók is. Kiemelendő Darrell Tate idei teljesítménye is, aki három meccsen eddig 7 touchdownt szerzett a Tigriseknél, így ő is az egyik legjobb igazolásnak bizonyul a bajnokságban.04059aa4fb3378b37a5ae073d06bb5e6b6de22d1

Az Eger Heroes is motiváltan léphet pályára, miután hazai pályán meg tudta verni a másik bajnokesélyest, a Budapest Cowbells-t. A Hősök keretét is sok import játékos erősíti, akiknek ezúttal meggyűlhet a baja a Tigers-szel, és ezt nemcsak az igen jó igazolások miatt írhatjuk, hanem az ukrán légióra is. A Hősöknél sokan oda-vissza játszanak, ami miatt hamar elfáradhatnak a játékosok. Viszont kiemelendő Szeredi László vezetőedző ebben az esetben, akinek volt egy-két meglepő húzása a Cowbells ellen is, főleg az első negyedben. Egy olyen kezdés, és a jó védekezés akár meghozhatja a második sikert is, ami akár közelebb hozná a Hősöket a playoffhoz.

Fotók: Fűzővel kifelé, Váradi Barna és Király Etelka

Nyíregyháza Tigers-Eger Heroes
Időpont: május 16. (hétfő), 15.00
Helyszín: NyVSC pálya (Nyíregyháza, Tiszavasvári út 4.)
Belépő: 500 Ft (14 év alatt ingyenes)

dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers elnöke: Az alapszakasz egyik fontos állomásához érkezett a csapatunk. A Heroes egy rendkívül tehetséges gárda, jelentős edzői és játékos rutinnal a hátuk mögött, nagyon parázs, fordulatos, szoros mérkőzésre számítok. Ezen a találkozón mindkét csapat a rájátszásért fog küzdeni, ha nyerünk, akkor fél lábbal már bent lehetünk a playoffban. Ez a célunk, ennek érdekében dolgozunk, ezt szem előtt tartva készülünk. Remélem, az időjárás kegyesebb lesz hozzánk, mint a legutóbbi hazai találkozónk alkalmával volt és igazi futball időben láthatjuk vendégül Eger várának hőseit. Azt gondolom, hogy nem fog csalódni, aki kilátogat a mérkőzésre, mindkét csapat oda fogja tenni magát, ebben biztos vagyok.

Szeredi László, az Eger Heroes vezetőedzője: Nagyon keményen dolgoztunk és próbáltuk kijavítani a hibáinkat az elmúlt három héten, hiszen ez a találkozó rendkívül fontos lesz. A Tigers egy nagyon erős csapat, jó képességű és fizikális játékosokkal, de mi is elég kemények vagyunk szerintem. A srácokon azt látom, hogy nagy önbizalmuk lett, miután megverték a Cowbells-t, de azt sem felejtették el, hogy hamarosan következik egy újabb találkozó, amit meg kell nyerni. Itt egy siker a playoff közelébe repíthet minket.

 

Cápatámadásra készülhetnek a Farkasok

Vajon a Farkasok a Sharks otthonában is elesnek? Ez lehet sokak számára a kérdés a hosszú hétvége előtt.13063152_1287396461288310_5575831907085135309_o

Miért is lehet ezt a kérdést feltenni? Az indoklásban egyértelműen benne van a Cápák 3 veresége. Egyelőre a Győr utolsó helyen van a tabellán és mindennél éhesebb lesz a sikerre. Miskolcon közel álltak ahhoz, hogy megnyerjék a találkozót, Brian Gessel csúcsformában játszott, Schwarz Ferenccel is nehezen tudtak mit kezdeni a Steelers védői, de az elkapók is nagy gondot okoztak Felsőzsolcán. A védelemből viszont lesz egy fontos hiányzó, Berzai Lajos, akit egy meccsre eltiltottak. Ettől függetlenül a Sharks már közel áll az első idei sikeréhez. A Wolves ellen viszont nem lesz könnyű dolga.13178615_1051619348207015_5013702720407286157_n

Hogy miért is? Mert a Farkasok védelme idén eddig remekel. Lehet, hogy a fővárosiak le vannak terhelve, mivel négy fronton is megmérettetik magukat, de minden meccsükre megújultak, ráadásul a játékosok is további nemzetközi tapasztalattal gazdagodtak. Megverték a Bratislava Monarchs-ot, és ugyan a Bajnokok Ligájában kikaptak a Vukovi Belgrádtól, de egyértelműen a Farkasok hasznára válhat ez a két összecsapás. Az biztos, hogy a Wolves két vereség után nem szeretné elszenvedni a következőt az elitligában.

Fotók: Pazar András, Kraus Gabriella
Forrás: mafsz.org

Győr Sharks-Budapest Wolves
Időpont: május 16. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Elektromos pálya (Győr, Kiskút liget)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

Becs Péter, a Győr Sharks játékosa: Alaptézis, hogy a következő kettő mérkőzésünket meg kell nyernünk, hogy legyen bármiféle esélyünk a rájátszásra. Nem mondhatnám, hogy sok esélyünk van erre. A Farkasokat eddig még nem tudtuk legyőzni, és tavaly is könnyű győzelmet arattak felettünk. Azóta viszont gyengültek pár poszton, bár ezt nem biztos, hogy ki tudjuk használni, mert a rendszer, amit játszanak az alap védelmi sémánkkal nehezen levédekezhető. A támadó sorunk is javul mérkőzésről mérkőzésre, bízom benne, hogy ez ezen a mérkőzésen is meg fog látszani. Remélem, hogy a csapatom minden tagja az I WILL feliratú alsóját veszi fel aznap.

Miakich Gábor, a Budapest Wolves defensive koordinátora: Jó tapasztalat volt számunkra ez a Bajnokok Ligája mérkőzés, bár nem volt olyan szoros a találkozó, mint azt vártuk. Most viszont koncentrálhatunk a következő két kihívásunkra, ami az osztrák liga és a HFL. A HFL-ben kiegyensúlyozottabb lett a mezőny és úgy gondolom, hogy most a Győr Sharks otthonában sem lesz könnyű dolgunk, hiszen ők ki vannak éhezve a sikerre. Az biztos, hogy fárasztó hétvégénk lesz, mert utazunk Bécsbe is. Viszont sok embert viszünk magunkkal, hogy tudjunk néhány kulcsjátékost is pihentetni. Ausztriában és Magyarországon is szeretnénk elérni a playoffot. Készülünk a Sharks-ra és szeretnénk, ha a két vereségünk után győzelemnek is örülhetnénk hétfőn.

 
Source: NFL