24h kiemelt híreink

Vereséggel búcsúzott a Tiszaliget az Adria Ligától!

2014 március 22 | 23:26
Vereséggel búcsúzott a Tiszaliget az Adria Ligától!
Kosárlabda
0

Utolsó hazai mérkőzésére készült az Adria Ligában a Szolnok a Mega Vizura együttese ellen. A kérdés az volt a találkozón, hogy győzelemmel búcsúzik-e hazai pályától az Olaj. A záró fordulóban egyébként még a Krka otthonában van jelenése Dragan Alekszics fiainak.

Varda triplájával vette kezdetét a mérkőzés, amire Ivosev válaszolt távolról. Ezután pár ponttal folyamatosan a szerbek tartottak előrébb. Krsztics hárompontosát követően már 5-12 volt az állás. Összekapta azonban magát az Olaj, Milosevics és Vojvoda révén gyorsan feljöttek két pontra. Fordítani azonban nem sikerült, végül egy pont megmaradt a vendégek előnyéből, mert Trotter és Holiday kísérlete is célt tévesztett az utolsó támadásnál.

A második negyedben aztán már jobban ment a hazaiaknak. Milosevics duplája után először vezettek a mérkőzésen, majd Holiday és Rakics is betalált távolról, így egy 8-0-s sorozatot futottak. Végül kilenc dobott ponton sikerült tartani a szerb csapatot, így nyolcpontos 35-27-es előnnyel fordulhattak a második félidőre.

A folytatás viszont rémálomszerűen alakult. A Mega Vizura három perc elteltével Varda duplája után előbb egyenlített, majd Krsztics trojkája után már ismét vezettek. Innen még Vojvoda közelijével fordítani tudott a Szolnok, de végül fokozatosan húztak el a vendégek.

Nem tűnt lehetetlen dolognak, hogy megfordítsa az eredményt az Olaj, de esélyt sem adtak a vendégek. Kézben tartották a záró játékrészt, és ügyesen gazdálkodtak a harmadik negyedben megszerzett előnyükkel. A szolnokiak nagyon gyenge dobóformával rukkoltak elő, és talán kiütközött rajtuk az is, hogy kedden még kulcsfontosságú mérkőzést játszottak Észtországban. A hajrában még felcsillant némi remény a fordításra, de kimaradtak a dobások, így öt ponttal 66-61-re nyertek a vendégek.

Ez egyben azt is jelenti, hogy utolsó hazai mérkőzését vereséggel zárta a Szolnok az Adria Ligában.

Dragan Alekszics: “Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert a Tartu ellen sok energiát elhasználtunk. Úgy tűnik, nem sikerült a regenerálódás. Tartalékosak voltunk, és nem éreztem elég erőt a csapatban. Most már a magyar bajnokságra kell koncentrálnunk.”

Dejan Milojevics: “Nagyon nehéz meccs volt, tudtuk, hogy a Szolnok jó formában lévő csapat. Az első félidőben gyengék voltunk, a fordulás után azonban működött a védekezésünk, és jól támadtunk zónavédekezés ellen.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.bb1.hu)