24h kiemelt híreink

Magabiztos játékkal győzött az Alba Fehérvár a Kecskemét ellen!

2014 április 3 | 01:28
Magabiztos játékkal győzött az Alba Fehérvár a Kecskemét ellen!
Kosárlabda
0

16 pontos vereséget szenvedett a KTE-Duna Aszfalt Székesfehérvárott a bajnokság középszakaszának felsőházában. A kecskemétiek csak a harmadik negyedet tudták megnyerni.

Jól kezdte a mérkőzést a bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár csapata. Piócaként tapadtak ellenfelükre a fehérvári játékosok védekezésben, amivel kezdetben meg is lepték ellenfelüket. Pár perc elteltével azonban támadásban rendre hibáztak, és a hatodik percre el is kopott a csekély előnyük. Pontot legközelebb csak a negyed vége előtt három perccel sikerült dobniuk a hazaiaknak. Ezt követően felváltva vonultak a játékosok a büntetővonalra, mivel mindkét csapat elérte az öt faultot és a szigorú védekezés folyományaként rendre büntetőkből születtek a pontok. Az első negyed hajrájában Carlos Frade tanítványai egy nagy rohammal hat pontos előnyt csikartak ki, többször is megszerezve a játékszert még a vendégek térfelén. Sztojan Ivkovics nehezen viselte ezeket a megpróbáltatásokat és már az első negyedben „kiharcolt magának” egy technikait. 27-21 lett az első negyed eredménye.

A második játékrészre is sikerült átmenteni a jó formát az Alba játékosainak. A KTE ezekben a percekben csak kereste magát. Ivkovics mester időkérése után sem mentek simán a dolgok. A kék-fehérek lassan, de biztosan növelték előnyüket. A félidőben 49-34 állt az eredményjelzőn.

Két hárompontossal kezdett a szünet után a KTE-Duna Aszfalt csapata, ezzel tíz ponton belülre került. Ennyivel azonban nem érték be a vendégek, tovább űzték, hajtották vendéglátóikat, míg fel nem jöttek három pontra. Carlos Frade időt kért. A taktika szemmel láthatóan bevált, mivel egy perc elteltével ismét tíz pontos volt a hazai előny. Ivkovics mester is időt kért, ám ezúttal nem tudott segíteni, csakhamar tizenöt pontra hízott a különbség. Az utolsó eredményes támadás a kecskemétieké volt, egy kosár plusz büntetős akció után 66-54-es állással vágtak neki a csapatok az utolsó, mindent eldöntő játékrésznek.

Mindkét csapat nagyon akart, küzdelemben nem is volt hiány. A kosarak felváltva estek, így az eredmény érdemben nem változott, egészen a negyed feléig. Ekkor az Alba Fehérvár újabb rohammal tizenöt pontra növelte előnyét. A mérkőzés végéig nem is engedett a szorításból, így 86-70-es, magabiztos győzelmet aratott.

Carlos Frade: “Az elmúlt időszakban nehéz volt a Kecskemét ellen nyerni, a fiúk felkészültségét bizonyítja ez a siker. Nagyon jó együttessel találtuk magunkat szembe, öröm volt ellene játszani.”

Sztojan Ivkovics: “Negyven percen keresztül a Fehérvár akarata érvényesült, nem voltunk kellőképpen kemények. Csak a második negyed elején tudtuk a hazaiakat megközelíteni néhány pontra, semmi realitása nem volt annak, hogy fordítani tudjunk.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.bb1.hu)