24h kiemelt híreink

Kiütötte a Szeged a Falco KC-t!

2014 március 26 | 22:02
Kiütötte a Szeged a Falco KC-t!
Kosárlabda
0

Bő egy hónap után ismét Szegeden játszott a Falco. Februárban nagyon sima vereséget szenvedtek a sárga-feketék, Nikola Lazics, a hazaiak edzője azonban biztos volt benne, hogy a mai egy nehezebb, keményebb meccs lesz. Andjelko Mandics pedig abban bízott, hogy csapata most már nem csak jól fog játszani, hanem a szerencse is mellé áll. A két csapat azonban mindkét edzőre rácáfolt…

A szombathelyiek ezúttal is pocsékul kezdtek, a negyedik perc végén már 10-2 állt az eredményjelzőn. A kék-fehéreknél sokáig csak Csorvási, Horváth és Williams talált be, azonban ők hárman is elegek voltak ahhoz, hogy magabiztos előnyt harcoljon ki magának a Szedeák. A pontszegény első játékrészt 20-12-re a hazaiak nyerték.

A folytatásban is alacsony színvonalú volt a mérkőzés, mindkét csapat sokat hibázott. A Falco nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez, sőt a szünetre már 44-35-ös szegedi előnnyel mentek öltözőbe a csapatok.

A harmadik negyed elején villámgyorsan összegyűlt az öt csapathibája a vendégeknek, ráadásul Váradi és Szabó is a kipontozódás szélére került. Hiába próbálkozott Zagorac, nem járt sikerrel. Továbbra is pocsékul játszott a Falco. A 29. percben Jereminov távoli triplája után már 20 volt közte. A hajrában többször is leindították a vendégeket a hazaiak, így 69-47-ről várhatta a publikum az utolsó negyedet, amely előtt már minden lényeges kérdés eldőlt.

Folyamatosan nőtt Horváth Ákosék előnye, majd amikor kicsit összekapta magát a Falco, egy időkérés után Jereminov vágott be két triplát, így az utolsó játékrész előtt 22 ponttal, 69-47-re vezetett a Naturtex. A végjáték szegedi örömjátékot hozott, Nikola Lazics az összes fiatalt a pályára küldte, de a különbség így sem csökkent: végül 25 ponttal, 94-69-re nyert a Szedeák.

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője: “Szegedi edzőségem legjobb játékát mutattuk be! Végig kontrolláltuk a mérkőzést, így megérdemelten nyertünk.”

Andjelko Mandics: “Nehéz ilyen meccs után bármit is mondani… Az a küzdelem, amit korábban láttam a csapaton, ezúttal hiányzott a játékosokból. Szombaton Nyíregyházán fontos bajnoki vár ránk, igyekszünk addig javulni.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.bb1.hu)