24h kiemelt híreink

Kiütötte a Jászberényt a Körmend!

2014 április 3 | 02:35
Kiütötte a Jászberényt a Körmend!
Kosárlabda
0

Két, meglehetősen lejtmenetben lévő csapat találkozott egymással szerda este a körmendi városi sportcsarnokban. A házigazdák otthon legutóbb egy megnyert meccset veszítettek el a Pécs ellen, majd a hétvégén a ZTE otthonában kapituláltak. A berényiek pedig szintén vereséggel hagyták el a pályát legutóbbi bajnokijukon. A csapatoknak tehát volt miért hajtaniuk. A Körmend rossz sorozata azonban nem csak a statisztikában látszott meg, de a lelátókon is. Alig ezer néző ült a csarnokban, és a hangulat leginkább edzőmeccsre hajazott.

A vasiak végül jól kezdték a meccset. Nem csak az első kosarat, de az azt követő találatokat s a nevük mellé írták be, így 10-0-s periódussal hagyták állva a vendégeket. A folytatásban azonban egy kissé magukhoz tértek a jászberényiek, borsot törve a körmendiek orra alá. A megszerzett előnyüket azonban nem adták le Ferenczék, és a negyed végeztével még mindig nekik állt a zászló.

A második etapban aztán már jobban hullámzott a körmendiek játékteljesítménye. Ám a jól sülő külső dobások miatt így is a hazaiaknál maradt az előny, és 10 pontos különbséggel várhatták a folytatást a nagyszünetben.

Bent ragadt a szünet után a hazai együttes. A berényiek pillanatok alatt 3 pontra feljöttek. Nagyjából itt is maradt a csapatok közti differencia. A harmadik negyed végére már a hangulat is valódi körmendi volt, de szükség is volt rá, mivel a Jászberény ekkor már ez egyenlítés küszöbén ácsorgott. Sonyák és Wisseh azonban „ajtónállók” voltak, így az utolsó 10 perc előtt ismét 8 pontra duzzadt a körmendiek lépés előnye.

Az utolsó negyed elején a jászságiak még próbálkoztak a meccs megfordításával, ám az idő előrehaladtával a körmendi akarat tudott egyre jobban érvényesülni, és 6 és fél perccel a vége előtt ismét 10 pont tátongott a csapatok között. Sonyák volt ismételten a főszereplő, amikor a hazai előny még tovább nőtt, 14 pontra. Előbb triplával, majd értékesített büntetőkkel hizlalta a különbséget. és még nem volt megállás. A berényiek teljesen szétestek, könnyedén nőtt a körmendi pontmutató. Végül 25 pont lett az együttesek közti differencia és a Körmend megérdemelten nyert 92-67-re.

Hencsey Tamás: “Örülök a győzelemnek mert hosszú idő után konvertáltak voltunk támadásban és védekezésben egyaránt. Most is voltak rövidebb kihagyásaink, de most sokkal elfogadhatóbb kosárlabdát produkáltunk, mint a múltban. Azt látom a csapaton, hogy csapatként működik. Egymásért küzdöttek a játékosaim. Remélem, hogy visszatértünk arra az útra amin valaha jártunk. Meg szeretném köszönni a közönség biztatását, akik ebben a helyzetben is mögénk álltak és buzdítottak.”

Halmai Gábor: “Gratulálok a Körmendek. Mezőnyjátékosai ma extrák voltak. Az elején sok ziccert kihagytunk a gyűrű alatt, volt egy 10 pont körüli előnye a hazaiaknak, amit aztán ledolgoztunk 6-8 pontra. A sérültjeink miatt azonban nem tudtuk tartani a Körmend amerikai játékosait, akik jól bontották a védelmet, és remekül egy-egyeztek.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.nyugat.hu)