24h kiemelt híreink

Kiesési rangadót játszik egymással a Nyíregyháza és a Falco?

2014 március 28 | 23:00
Kiesési rangadót játszik egymással a Nyíregyháza és a Falco?
Kosárlabda
0

Akár kiesési rangadóként is aposztrofálhatnánk a szombat délutáni Nyíregyháza-Falco derbit, ám miután a hét elején az első osztályú férfi klubok képviselői azt a javaslatot tették a szövetség felé, hogy az utolsó helyezett ne búcsúzzon a legjobbaktól az idei szezon végén, így végül is teher és tét nélkül várhatják a sárga-feketék a hétvégi bajnokit.

Ennek ellenére azért a sereghajtó otthonában nyerni akar a Falco, legalább úgy, mint november 23-án. A Falco viszont most nincs jó formában, legutóbbi négy meccsén egyaránt vereséggel vonult le a parkettről, ráadásul Andjelko Manics fiai ezúttal is a sérült Chad Timberlake nélkül lesznek kénytelenek kiállni.

Sitku Ernő: “Biztosan nehéz mérkőzés lesz, már csak azért is, mert sok a sérültünk. Azontúl, hogy Polyák és Kósa kiesett, Mohácsi is sérüléssel bajlódik. Neki a térdével vannak problémák. Mindezek ellenére szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy erre jó esélyünk is lehet. Már csak azért is más lesz ez a meccs, mint a korábbi, mert az alapszakasz óta új légiósaik vannak a szombathelyieknek. Biztosan lesznek nálunk is bizonyos változtatások, fogunk olyan szerkezetben is játszani, amiben eddig nem, vagy csak kevesebbet.”

Andjelko Mandics: “Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a nyíregyháziak legutóbb simán nyertek a Jászberény ellen, mi pedig kikaptunk Szegeden. Nem vagyunk valami jó formában, ráadásul szerdán is játszottunk, és az utazás is sokat kivesz a társaságból. Nagyon oda kell figyelnünk az NYKK három légiósára. Ők a legveszélyesebbek az ellenfél csapatából. Nagyon jól működnek még a Walker-Poscic páros kettő-kettői, ezeket jól kell védenünk. Saját csapatomtól pedig javuló formát várnék támadásban, mert az utóbbi időben rendesen döcögött a játékunk. Timberlake továbbra is sérült, a többiekre számíthatok.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.bb1.hu)