24h kiemelt híreink

Hazai pályán győzött a Jászberény a ZTE ellen!

2014 március 26 | 23:30
Hazai pályán győzött a Jászberény a ZTE ellen!
Kosárlabda
0

A jászberényieknél Dramicsanin és Raivio mellett Ahmetbasics sem volt bevethető, míg a vendégeknél Safford neve szerepelt a benevezett játékosok között és pályára is lépett, ám nem sokáig erősíthette csapatát. A találkozó 4. percének közepén ugyanis Benczúr Tamás játékvezető kizárta a játékból az egerszegiek hatosát, aki könyökével szándékosan megütötte Sundovot. Ekkor 8-5-re vezettek a jászberényiek, akik 2-4-ről fordítottak. A negyed közepéig kiegyenlített volt a játék, ám 11-8 után a hazaiak sokkal jobban kezdtek védekezni és támadni is, mint vendégeik. Ez pedig az eredményben is tükröződött. A hetedik perc végén Szavics löbbölte a labdát a gyűrű fölé, melyet Lázár zsákolt be, s ez nagyon tetszett a hazai B-középnek. Az utolsó két percben Szavicsé volt a főszerep, aki két triplát is elsüllyesztett a vendégek kosarába. Az utolsó pillanatban pedig még Soós is bepiszkált egy lepattanó labdát, s tíz percnyi játék után 14 ponttal vezetett a Jászberény.

A második negyed első két perce pont nélkül telt, mindkét oldalon többször is hibáztak a játékosok. Szavics triplájával beindult a pontgyártás. A 14. percben már 15 pont volt a különbség a csapatok között. Markovics két kihagyott büntetőjét követően Boston nem hibázott a büntetővonalról és 32-21-re feljött a ZTE. A 17. perc közepén azonban 38-21-nél Jiménez mesternek időt kellett kérnie. Ez sem segített a vendégeken, hiszen a különbség tovább nőtt. Két jászberényi kosárra csak egy egerszegi válasz érkezett. Az utolsó szó joga pedig ezúttal is Soósé volt, aki 22-re növelte a különbséget a két csapat között.

A harmadik játékrész bár Sundov kosarával kezdődött, mégis a vendégek kezdték jobban. Lekli, Plumb és Boston pontjaival 20-on belülre jött a ZTE. Felváltva estek a kosarak, s amikor Plumb kihagyott két büntetőt a negyed közepén Lázár zsákolása után már 62-37 volt az eredmény. A folytatásban összekapta magát a vendég együttes, s elsősorban Plumb eredményes játékának köszönhetően nem nőtt a különbség, hanem csökkent az együttesek közt. A jászberényiek három negyeden keresztül magabiztosan játszva uralták a pályát, s úgy tűnt, csak az a kérdés, hány ponttal nyerik végül a találkozót.

Nos, a záró tízpercre csökkent a hazaiak koncentrációja, s ezt a vendégek ki is használták. Plumb és Velkey járt élen a pontszerzésben, míg berényi oldalon Soós jeleskedett. Két perccel a vége előtt még 19 pontos hátrányban voltak a zalaiak, sőt Soós duplájával egy 1’32-vel a vége előtt még 83-63 volt az eredmény. Bár a folytatásban már csak vendégpontok születtek, a végén így is tízpontos 83-73-as győzelemnek örülhetett a hazai szurkolótábor.

A jászberényiek három negyeden át lényegesen jobban játszottak ellenfelüknél, és megérdemelten szereztek 20 pontos előnyt. A Zalaegerszeg dicséretére legyen mondva, hogy ekkor sem adták fel a küzdelmet, s a hazaiak hibáit kihasználva csak tízpontos vereséget szenvedtek. Ezzel együtt a vendégeknek egyetlen percnyi esélye sem volt ezen a napon arra, hogy Jászberényben győztesen hagyják el a pályát.

Srdjan Antics: “Gratulálok a játékosaimnak, egy jó csapatot, jó játékkal győztünk le, három negyeden át jól játszottunk, a fiúk megmutatták, hogy tudnak küzdeni.”

Raúl Jiménez: “Meg kell tanulnunk kezelni azt a helyzetet, ha egy meghatározó játékosunkat valami oknál fogva elveszítjük. Nem játszottunk túl jól, a csapat vezetőjeként enyém a felelősség, holnaptól viszont arra készülünk, hogy legyőzzük a Körmendet.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.bb1.hu)