24h kiemelt híreink

Ezúttal sem sikerült Zalaegerszegen nyernie a Körmendnek!

2014 március 31 | 21:02
Ezúttal sem sikerült Zalaegerszegen nyernie a Körmendnek!
Kosárlabda
0

Volt miért törlesztenie a körmendi játékosoknak a zalai összecsapáson. Elsősorban a saját szurkolóiknak a jó játékkal, másodsorban pedig a zalai csapatnak, hiszen legutóbb március elején egy utolsó pillanatban bedobott triplával nyertek a kék-fehérek a körmendiek otthonában.

A jó játékkal nem sokáig voltak adósok a körmendiek, a meccs elején élmény volt nézni a játékosok akarását és a jól működő egységet. Kijátszott támadások, végigpasszolt helyzetek és könnyedén értékesített triplák jellemezték a vendégek játékát. Ez úgy tűnt, meg is lepte a hazaiakat. Az első negyedet lazán nyerték a vasiak. A második azonban keményebb dió volt már.

A második etapban ugyanis kijött a magas ember hiánya a vasiaknak. Rakocsevics ugyanis bokasérülése miatt nem vállalta a játékot, a körmendi külső dobások pedig nem sültek. 8 pontos körmendi vezetésnél egyenlítettek a hazaiak, akik ezután már folyton ott voltak a körmendiek nyakán, sőt egy-egy ponttal még vezettek is. A félidőre ismét nyitottá vált az összecsapás, hiszen a csapatok között mindössze egyetlen pont volt, ez is a zalaiak javára.

A második félidőben nem sok minden változott. A zalaiak továbbra is magabiztos formát mutattak, míg a Körmend teljesítménye esetleges volt. A vendégek külső dobásai nem ültek, így pedig nehéz volt tartani a lépést a hazaiakkal. A lélektani előny a zalaiakhoz került akkor, amikor már 10 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A körmendiek ekkor már lélekben is megtörtek. Villanások voltak még, de összességében kevés volt az eredmény megfordításához.

A Körmend ezzel a 97-89-es vereséggel magára húzta a Pécset, ami a folytatásban a 7. hely megtartását is veszélyezteti.

Raúl Jimenez: “Tetszett az atmoszféra, a szurkolók és a dobosok jó hangulatot teremtettek. Gratulálok a csapatomnak. Azonban el kell ismerni, hogy a Körmend nagyszerű csapat; szinte biztos vagyok abban, hogy megnyerik az alsóházi play-off-ot. Nekünk napról napra tovább kell dolgoznunk, hogy megpróbáljuk elérni a nyolcadik helyet. Jó volt a védekezés, jó volt a csapat ritmusa, s így egy jó kis mérkőzést játszottunk. Most is azt mondom, hogy nem egy játékos dönti el a meccs kimenetelét, hanem a csapat egészének teljesítménye, hiszen ezen az estén is csapatsiker született.”

Hencsey Tamás: “Kemény, hajtós meccset vívtunk a Zalaegerszeggel. Igazából a mai napon derült ki, hogy a legjobb játékosunk, Rakocsevics nem tudja vállalni a játékot. Azt gondolom, hogy nélküle is hajtottunk és voltak olyan periódusok is, amikor jól is játszottunk, de döntő szituációkban hibáztunk és ezekből megint könnyű gólokat kaptunk. Nem először fordul elő és sajnos ma is megtörtént az, hogy nem használtuk fel a faultokat és könnyű ziccereket kaptunk. Ez komoly hiba, hogy a faultokat nem használjuk megfelelően, pedig megbeszéljük. És még egy adalék: összességében majdnem száz pontot kaptunk. Ez szintén komoly probléma.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.nyugat.hu , www.bb1.hu)