24h kiemelt híreink

Ezúttal sem sikerült bevennie a Hűség városát a Kaposvárnak!

2014 március 26 | 02:26
Ezúttal sem sikerült bevennie a Hűség városát a Kaposvárnak!
Kosárlabda
0

A bajnoki középszakasz negyedik helyezettje a hatodik alakulatot látta vendégül a soproni MKB Arénában.

A két gárda megszokott kezdő ötösével lépett pályára, az első pontokat a vendég kaposváriak szerezték az irányító Hinnant révén. A hazaiak Boriszov és Barovics találataival tartották a lépést a somogyiakkal. Az összecsapás első tripláját Thompson jegyezte, a duplájával pedig már a Sopron tartott előrébb. Több dobást is elhibáztak a kaposváriak, ezt kihasználva a pontosabban célzó hazaiak 21–12-ig léptek el.

A folytatásban is csak az üldöző szerepe jutott a vendégeknek, akik Thompsont nem tudták tartani. Hendlein két duplával lopta közelebb a Kaposvárt, ám hiába jöttek fel a somogyiak öt egységnyi különbségig hamar jöttek a válaszok a túloldalról. A félidő végéig folyamatosan tartani tudta a tíz pont feletti előnyét a Sopron, így nyugodtabban mehettek pihenőre a hazaiak.

A folytatásban rendre a tíz pont körüli határon mozogtak a kaposváriak, ám nem sikerült tartósan csökkenteniük a különbséget. A hazai oldalon hol Barovics, hol Boriszov szerzett fontos kosarakat, megakadályozva ezzel, hogy az ellenfél felzárkózzon. A vendégek védekezésben nem tudták a korábban látottakat hozni, így ismét csak nőtt a két együttes közti távolság.

A negyedik játékrész előtt aztán Puljko triplájával és Hendlein 2+1-es akciójával sikerült ismét tízen belülre kerülni. A záró szakasz eleje ismét a soproniaknak sikerült jobban. Barovics és Tóth G. gondoskodott az előny növeléséről. Ismét Hendlein fújt riadót, hármasaival előbb 75–67-re, majd két perccel a vége előtt 79–70-re alakult az eredmény, de a soproniak ekkor már nem engedték ki kezük közül a győzelmet.

Sabáli Balázs: “A Kaposvár ránk erőltette játékstílusát, bár az első félidőben jól dobtunk. Sok könnyű kosarat kaptunk, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Védekezésben kell javulnunk, mert ez így kevés lesz a következő meccseken.”

Fekete Ádám: “Jobban, motiváltabban játszott a Sopron. Néhány jó periódusunk volt, de ez kevés a győzelemhez, főleg vendégként. Csapatként kell javulnunk, hogy esélyünk legyen a jövőben a sikeresebb szereplésre.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.delfinek.hu)