24h kiemelt híreink

Bologna-ban rendezik az EuroChallenge Final Fourját!

2014 március 31 | 22:32
Bologna-ban rendezik az EuroChallenge Final Fourját!
Kosárlabda
0

Az európai szövetség közzé tette, hogy a Final Fournak a Reggio Emilia közelében lévő Bologna, abban is a PalaDozza nevű csarnok ad otthont.

Tóth Zoltán szolnoki ügyvezető elégedetten fogadta a hírt: “Az olaszországi helyszín kedvező a szurkolóinknak, mivel a lehetséges városok közül az van a legközelebb hozzánk. Az is örvendetes, hogy nem a házigazdák ellen játsszuk az elődöntőt, hanem a Ljubercivel.”

A Tisza-parti klub tíz napja közölte, hogy megfelelő helyszín híján nem jelentkezik a rendezésre. A csapat otthonául szolgáló, 2100 fős Tiszaligeti Sportcsarnok azért nem alkalmas a Final Fourra, mert a szabályok legalább 3000 fő befogadására alkalmas arénát írnak elő, a szóba jöhető budapesti, szegedi és debreceni csarnokokban pedig rendezvény lesz április utolsó hétvégéjén.

Az 5721 fő befogadására alkalmas PalaDozza volt a helyszíne a 2009-es Eurochallenge-végjátéknak és az 1966-os férfi BEK-döntőnek is. Az idei négyes döntőben az Olaj ellenfele az orosz Ljuberci lesz, a másik ágon a házigazda Reggio Emilia és a török Gaziantep találkozik majd.

A Szolnok két éve is bejutott a Final Fourba, akkor a debreceni Főnix Csarnokkal sikeresen pályázta meg a lebonyolítást, és végül a negyedik helyet szerezte meg.

 
Forrás: Kosárlabda Live