24h kiemelt híreink

A vártnál nehezebben nyert a Szolnok Kecskeméten!

2014 március 26 | 03:00
A vártnál nehezebben nyert a Szolnok Kecskeméten!
Kosárlabda
0

A felsőházi középszakasz negyedik fordulójában a Kecskemét a Szolnokot fogadta.

Az első negyedben egy Keller duplával és egy Vojvoda triplával kezdett az Olaj. A hazaiak Sztefanovics duplájával feliratkoztak az eredményjelzőre, majd Milosevics büntetője után Mészáros köszönt be egy triplával. A negyed második részében Báder dobott négy pontot, majd Wittmann engedett el egy triplát. Az erős szolnoki kezdés után magára talált a Kecskemét, és csak két pont volt a két csapat közötti különbség.

A második negyed Mészáros duplájával indult, amire Rakics azonnal válaszolt egy triplával. Azután Djeraszimovics is betalált közelről, de Holiday egy duplával és egy büntetővel ismét növelte az Szolnok előnyét. A játékrész második felében ismét feléledt a Kecskemét. Mészáros egy közelivel, Pongó Martin egy triplával vétette észre magát. Amikor úgy tűnt, feljön a KTE, akkor Milosevics dobott egy duplát, majd Vojvoda hűtötte le a hazai kedélyeket egy triplával. Wittmann és Djeraszimovics is értékesített egy-egy büntetőt, így a hazaiak ismét két pontra feljöttek, de a szünet előtt Rakics ismét bevállalt egy triplát így az Olaj öt pontos előnnyel mehetett a szünetre.

A második félidő büntetőpárbajjal kezdődött. Hazai részről Djeraszimovics értékesített kettőt, majd Vojvoda és Bencze következett. Ezután Báder Márton talált be kétszer. Négy perc elteltével Vojvoda törte meg a monotonitást a harmadik triplájával. Ezután a két csapat ismét visszaállt a büntető üzemmódra, és szinte csak ilyen formában születtek pontok a harmadik negyedben. Három perccel a játékrész vége előtt Pongó Martin dobott egy sikeres középtávolit, amire a negyed vége előtt Milosevics kontrázott. A büntetőpárbajból a Kecskemét jött ki jobban, és a mérkőzés során először vezetett Sztojan Ivkovics csapata.

A negyedik negyed Milosevics középtávolijával indult, majd Pongó Martin és Hegedűs is betalált közelről. Hárompontos kecskeméti vezetésnél Holiday egalizált egy triplával, így nagyon izgalmas végjátékra volt kilátás. Négy perccel a találkozó vége előtt Simon értékesített egy büntetőt, és így egy ponttal ismét az Olaj vezetett. Sztojan Ivkovics időt is kért a hajrá előtt. Az időkérés után Keller növelte három pontosra a Szolnok előnyét egy közelivel, amire Jovanovics egyből válaszolt. Ezután Milosevics értékesített zsinórban három büntetőt, így másfél perccel a vége előtt már négy pont volt a Szolnoki Olaj előnye. A mérkőzés végén a KTE nem tudott fordítani, így a küzdelmes mérkőzésen a Szolnoki Olaj 53-57-re megnyerte második mérkőzését is a középszakaszban.

Sztojan Ivkovics: “A mérkőzés olyan volt, mint amilyenre számítottunk. A kollégám minden mondatával egyetértek. Egy erősebb csapat ellen játszottunk, amely fizikálisan jobban fel van készülve. Gratulálok a Szolnoknak a Final Fourba jutáshoz. Sok ember kint volt ma a mérkőzésen. Remélem, hogy mindenki jól érezte magát. A találkozón egy igazi taktikai csata dominált. Mindkét csapat változtatott a védekezésen. A Szolnok zónázott, majd próbált embert fogni. Mi inkább csapdát próbáltunk játszani. Megpróbáltuk meglepni őket. Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez.”

Dragan Alekszics: “Nagyon kemény mérkőzésre számítottunk, és erre is készültünk fel. A Kecskemétnek az a játéka, hogy nem engedi az ellenfelet játszani. Az egész találkozó nagyon kemény volt, de a végén a profizmus nyert. Kihasználtuk az ellenfelünk négyes pozíciójának hiányosságát. Gratulálok a Kecskemétnek. Remélem, hogy ez a fiatal csapat továbbra is ezzel a lendülettel fog végig játszani a bajnokság során.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.bb1.hu)