24h kiemelt híreink

A Kecskemétet fogadja az Alba Fehérvár!

2014 április 2 | 02:00
A Kecskemétet fogadja az Alba Fehérvár!
Kosárlabda
0

Az Alba Fehérvár fogadja a KTE Duna Aszfaltot a felsőházi középszakasz hatodik fordulójában. A két csapat ötödszörre találkozik az idényben. Az alapszakaszban hazai pályán az Alba nyert 81-57-re, majd következett a Magyar Kupa negyeddöntője, ahol a Kecskemét győzött 81-63-ra. Ezt követte a kecskeméti alapszakasz mérkőzés, amit a hazaiak nyertek 68-58-ra. Majd a középszakasz első játéknapján is a lila-fehérek örülhettek a hazai pályán aratott 73-63-s győzelemnek.

Carlos Frade: “Minden mérkőzés nehéz a kecskemétiek ellen, mert fizikálisan nagyon erősek, és rendkívül sok ütközéssel játszanak. Nagyon rutinos és jó játékosaik vannak, akik általában faulthatáron belül védekeznek, ez mindig megnehezíti a támadásainkat. A sérülésből visszatérő Jovanovics már játszhat, az ő szereplése meghatározó lehet. Rajta kívül nagyon tetszik, hogy a KTE külső emberei gyorsak, remekül támadnak és védekeznek. Minden mérkőzés egy teljesen más történet. Új lappal indulunk, szeretnénk azt játszani, amit tudunk. A Kecskemét minden találkozónk után tudott javítani a játékán, és jól is játszott ellenünk. Nekünk is ezt kell tennünk, és tanulnunk kell a hibáinkból. Mindenki játékra kész. Győzni szeretnénk.”

Sztojan Ivkovics: “Igazi rangadó lesz, az aranyérmesek összecsapása. Az Alba a címvédő, mi pedig a B csoportot nyertük meg tavaly. A bajnokok csatája mindig izgalmas. Nehéz újdonságot mondani, mert a két gárda már nagyon jól ismeri egymást. Az utóbbi időben többet találkozom az Albával, mint a saját családommal. Ha ez így folytatódik, akkor nyaralni is együtt megyünk majd. Szeretnénk megfogni Supoláék sokfutásos játékát, és megpróbáljuk minél alacsonyabb pontszámon tartani őket. Az ilyen összecsapások adnak remek alkalmat a fiatal játékosoknak, hogy fejlődjenek. Sérültjeink nincsenek, biztos, hogy nagyon kiélezett meccset fogunk játszani. Megpróbáljuk ismét legyőzni az Albát.”

Forrás: Kosárlabda Live (www.bb1.hu)