24h kiemelt híreink

Idén negyedszer is döntetlen, ami az Atleticonak jó

2014 április 1 | 21:03
Idén negyedszer is döntetlen, ami az Atleticonak jó
Futball
0

Rögtön szinte a kezdést követően Pinto kapitális hibája megadta a mérkőzés alaphangját, de David Villa a nagy helyzetben a bal kapufa mellé gurított. Az Atletico rendkívül fegyelmezetten játszott, lezárva minden területet a katalánok előtt, ami visszaigazolta edzőjük mérkőzés előtti nyilatkozatát. Aztán egy felugrást követően Piqué rosszul esett és a 12. percben cserélni kényszerült a katalán gárda. Látszott, hogy az Atletico nem válogat az eszközökben, ha vétenek a védekezésben, ennek eredményeként három sárga lappal gazdagodtak a Matracosok. Aztán kivált a másik oldalról egy húzódás miatt Diego Costa, így mindkét csapat egy-egy meghatározó játékosát elvesztette a 30. percre. Messi ragyogó passzával Iniesta lépett ki hatalmas helyzetben, de a kiinduló Courtois előtt Gabi becsúszva még blokkolta a lövést. A félidő végére még egy David Villa  helyzet maradt. A félpályánál gyorsan elvégeztek a vendégek egy szabadrúgást, a leshatárról kilépő csatár elé küldve a játékszert, aki egy fordulás után laposan lőtt, Pinto kitenyerelte a lövést. Az első félidő nyomasztó Barcelona fölény végül eddig semmit sem ért. A második félidő 9. percében Gabi jól passzolt Diegohoz, aki átvette a labdát és a jobb oldalon a 16-os csücskével egy vonalban 25 méterről jobb külsővel hatalmas gólt ragasztott a rövid felső sarokba. Pinto még egy kicsit hozzáért, de védeni nem tudta. Jöttek a Barcelona rohamok, először Busquets jobbal zúdította kapura a labdát, a bal sarokra tartó labdát Courtois kitolta. Iniesta a védő mögé belépő Neymar elé varázsolta a labdát a bal oldalon, a brazil válogatott jobbal nyeste a bal sarokba az egyenlítő találatot. Ezután Iniesta bombáját tolta ki megint a belga válogatott hálóőr. Ekkor az volt a kérdés, hogy kibírják-e a fővárosiak azt az irtózatos nyomást, ami a védelmükre és a középpályájukra nehezedett. Messi szabadrúgásánál majdnem gólt kiáltottak a szurkolók, de a belga megint odaért a bal felső sarokhoz. Még egy nagy helyzet Sanchez előtt és ezt követően a Matracosok elmondhatták magukról, hogy a döntetlennel előnyösebb helyzetbe kerültek a jövő heti visszavágó előtt.

BARCELONA – ATLETICO MADRID  1-1 (0-0)

Camp Nou, 20,45

Barcelona: Pinto – Alves, Mascherano, Pique (Bartra 12.), Alba -  Xavi,Busquets, Fabregas (Sanchez 68.)  - Neymar, Messi, Iniesta

Atletico: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe – Gabi, Tiago, Koke, Turan (Rodriguez 77.) – David Villa (Sosa 70.) Diego Costa (Diego 30.)

G: Neymar 71. ill. Diego 56.

 
Source: Foci-Live.hu