24h kiemelt híreink

Bayer: ünnepi mámor után pontvesztés otthon

2014 március 29 | 19:20
Bayer: ünnepi mámor után pontvesztés otthon
Futball
0

A bajnoki cím keddi elhódítását követően már a kezdőcsapat összeállításán látszott mire helyezi a hangsúlyt Pep Guardiola. A Hertha elleni kezdőcsapatból csak Dante, Rafinha, Bastian Schweinsteiger és Mario Götze maradt meg, a többiek vagy a kispadra ültek le vagy még oda sem kerültek. Ettől függetlenül egy élvezetes első félidőt láthatott a telt házas publikum. A Hoffenheim jól érzett rá arra, hogy az ünneplést követően nem fog ízleni a bajoroknak a letámadás és ennek eredményeként szerezték meg a vezetést. A Bayern erejét mutatja, hogy a gólt követően ritmust váltottak és 10 perc alatt berámoltak egy hármast a Hoffenheim hálójába. A félidő lefújása előtt szerzett Salihovic találata életben tartotta a pontszerzési reményeket. A második félidőre egy dekoncentrált Bőrnadrágos gárda futott ki, mintha a fejekben már a Manchester United elleni összecsapás járna, míg a lábakban a bajnoki cím ünneplésének fáradalmai. A Hoffenheim elszántsága ezekből a visszajelzésekből erősödhetett, mert Firmino 75. percben szerzett találata egyáltalán nem volt érdemtelen, ahogyan a pontszerzés sem. A Bayern egyetlen pozitívumot tud felmutatni a mérkőzés kapcsán, hogy nem veszítette el a veretlenségét.

Bayern München – Hoffenheim 3-3 (3-2)

Allianz Aréna 71.000 V: Christian Dingert

Bayern: Starke – Rafinha, Van Buyten, Dante, Contento – Schweinsteiger, Thiago (Lahm 25.) – Shaqiri, Götze (Mandzukic 46.), Ribéry (Robben 75.) – Pizarro

Hoffenheim: Grahl – Johnson, Strobl, Vestergaard, Beck – Rudy, Polanski – Volland (Karaman 89.), Roberto Firmino, Salihovic (Herdling 60.) – Modeste (Elyounoussi 31.)

G: C. Pizarro 31., 40., Shaqiri 34. ill. Modeste 23., Salihovic 44., Roberto Firmino 75.

 
Source: Foci-Live.hu